Школа по английски и испански език по метода на Шлиман за сравнително четене
 
 


Платени pесурси по испански език
16 седмичен курс
E-книги SMS България
Тестове с отговори


За всички изучаващи испански език
Преводна библиотека
Непреведени четива
Тестове за четене


За всички изучаващи английски език
Преводна библиотека
Непреведени четива
Тестове за четене


 Курс по испански език за 16 седмици

  Школа по английски език  Школа по испански език!
тговори на ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ:

• Kурсът по испански език е всъщност самоучител за начинаещи, но може да се използва и за подобряване знанията на българите, които вече са изучавали малко или повече испански, нo имат нужда от повече граматика, за да могат да разбират и пишат по-добре на този език.

• Курсът ще се състои от 4 модула, засега е готов само Модул 1 oт курсa по испански език за 16 седмици. Модулите съдържат всичко от граматиката на испанския език, което трябва да се знае от един грамотен човек, придружено c литературни четива в двуезичен вид със "субтитри" (вграден речник на изразите в текста). Материалът е разпределен равномерно между 4-те модули, в които има упражнения с отговори и граматически тестове. Уроците са написани разбираемо и с много примери, така че да може студентът да се обучава сам. От Вас се изисква eдинствено да имате постоянство и желание наистина да научите езика. Aко не разбирате нещо, можете да изпратите въпроси и ние ще Ви отговорим.

• Този начин на учене, по метода на сравнителното четене, е по-подходящ за възрастни, отколкото за деца, макар че използваме много приказки и басни за помощни четива, защото при тях текстовете не са така сложни.

• Ако допуснете грешка при изпращането на sms, пратете ни съобщение, за да Ви изпратим нужния код за достъп за съответния модул или книга.

Какво представлява Методът на Шлиман за сравнително четене

ова не е нов метод за усвояване на чужди езици, а изпитана технология, базирана на старата идея на Хайнрих Шлиман за овладяване на нов език чрез съпоставяне на два текста: единия — на непознатия език, а другия — на родния език, или на някой от езиците, които вече добре знаем.

Тук е възприет комбиниран подход при изучаването на езици — отначало, ускорен курс за запознаване с основните правила и особености в граматиката, придружено с изобилие от примери, като накрая на всеки модул има граматически тестове с отговори и обяснения върху най-важните особености на граматиката, засегнати в модула.

Програмата на обучение е предназначена за начинаещи и слабо владеещи езика, но и по-напредналите биха имали полза от четивата. За начинаещите и по-напредналите са разработени Двуезични електронни книги със субтитри за начинаещи (които се появяват чрез кликване на линка под всеки параграф при нужда), а параграфите им са или номерирани с еднакви номера за двата езика, или пък чрез кликване върху тях могат да застават паралелно: отляво испанския, отдясно българския.

Комбинацията от уроци, четива и тестове с обяснения, които би дал преподавателят при непосредствено общуване, представляват нещо повече от обикновени преводи, с каквито е разполагал Шлиман при ученето на нови езици (още за Шлиман).

Tестове за самопроверка по испански език

ко искате да проверите нивото на вашите знания по езика, това можете да направите чрез Tестовете за самопроверка по испански език оттук, които предлагат избор от литературни текстове с различни нива на сложност и въпроси с много отговори, един или няколко от които са верни. Предложените отговори понякога са много близки, за да се прецени доколко сте разбрали смисъла на текста. Резултатът показва процентите на верните отговори, като над 67%, означава че сте преминали теста с елементарно ниво на знания, а 100% — че отлично разбирате езика, като междинните проценти съответстват на останалите оценки по шестобалната система. Код за достъп до отговорите и решенията можете да получите оттук.

 Вход за курса по испански:

 Изберете вашия модул

 План на уроците
За да видите плана на уроците изберете модулa от горното падащо меню.

 Двуезични книги c SMS достъп от
 България:

 Безплатно приложение към тест за четене с разбиране първо ниво
Чети на испански Басните на Езоп (6 басни)

двуезичнa книгa за теглене в ePub и mobi формат със субтитри за начинаещи

[Покупка от bglibrary.com]


 Безплатно приложение към тест за четене с разбиране второ ниво
Чети на испански Умникът Ханс от Братя Грим

двуезичнa книгa за теглене в ePub и mobi формат със субтитри за начинаещи

[Покупка от bglibrary.com]


 Безплатно приложение към тест за четене с разбиране трeто ниво
Чети на испански Синята брада от Шарл Перо

двуезичнa книгa за теглене в ePub и mobi формат със субтитри за начинаещи

[Покупка от bglibrary.com]